Kranio-Sakral terapi

Kranio-Sakral terapien har to formål.

At sikre at der er kommunikation imellem hjernen og nerverne. Ved at placere hænderne på de bestemte nervepunkter, aktiveres kommunikationen igen. Terapeuten kan mærke at kroppen arbejder med musklen og snart efter Hjernen modtager informationer fra nerverne, for at beskytte kroppen. Når en muskel spænder op, afbrydes eller forringes kommunikationen imellem nerven og hjernen. Kranio-Sakral terapi, er lette tryk på nervepunkterne i kroppen. Når der trykkes på disse punkter genetableres forbindelsen til nerven og dermed får musklen besked på at slappe af igen.

  1. Kranio-Sakral systemet arbejder med rygmarvsvæsken, hvis formål er at fjerne affaldsstoffer fra musklerne. Hvis en muskel spænder op, løber rygmarvsvæsken ikke frit, og kan derfor ikke fjerne affaldsstofferne. Det vil svare til at renovationsmedarbejderne strejkede i fire uger. Affaldet vil hobes op og følgerne bliver værre og værre.

  2. Kranio-Sakral terapi foretages som en helkrops behandling, hvor klienten ligger afslappet på en briks. Terapeuten arbejder på hele kroppen, men især på kraniet, ansigtet, rygsøjlen, bækkenet, og på både for og bagside af kroppen.

Med blid berøring undersøges og behandles klienten. Med små tryk/skub holder terapeuten, hvor der er spændinger, asymmetri og ujævn rytme. Der trykkes med cirka 4 gram til vævet automatisk afspændes og bliver blødt og varmt. Knogler der har været i spænd og forskubbet vil da gå på plads og vævenes naturlige funktion genoprettes.